Welkom op onze nieuwe website! Klik en kijk lekker rond.

Wij zoeken jou!

En jij zoekt een nieuwe school. Spannend hè, naar de brugklas. Een nieuw schoolgebouw, nieuwe mensen en nieuwe vakken. Maar je zult merken dat je bij ons op school snel je weg kunt vinden. Voor je het weet voel je je thuis.

Van trouwe vrienden en grappenmakers tot wijsneuzen en dagdromers. Wij zijn op zoek naar leerlingen die zichzelf zijn.

Open dagen

Goed om te weten: je hoeft je voor onze open dagen niet aan te melden.

Dinsdag 6 februari 2024

16:00 tot 20:00 uur

Woensdag 7 februari 2024

13:30 tot 17:00 uur

HLZ, leerlingen tijdens de les

Dit bieden wij:

Een fijne school is belangrijk. Zeker als je in jouw eigen tempo wil onderzoeken waar jouw talenten, valkuilen en mogelijkheden liggen. HLZ is zo’n fijne school, waar iedereen met een havo- en vwo-advies welkom is. Van avonturier tot studiebol en van stille genieter tot wijsneus. Iedereen wordt gezien en gewaardeerd om wie hij, zij of hen is. 

 

We zijn een school voor leerlingen met een havo- en vwo-advies en hebben genoeg ervaring en kundigheid in huis om jou te laten groeien, zowel persoonlijk als in schoolambities. Heb jij een vwo-advies gekregen van jouw basisschool? Dan kun je bij ons ook kiezen voor Universalis.

Lees meer over havo
Lees meer over vwo
Lees meer over Universalis

Alle docenten bij HLZ zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied. Ze koppelen de leerstof aan jouw belevingswereld, motiveren je om jezelf te ontwikkelen en geven je houvast.

We vinden het belangrijk dat kennis zowel binnen als buiten de muren van het schoolgebouw wordt opgedaan. Daarom ga je bij HLZ veel op pad: van museumbezoeken tot tripjes naar steden als Antwerpen, Edinburgh, Parijs en Berlijn. Daarnaast doen we mee aan Erasmus-projecten, waarbij er elk jaar een uitwisseling met een school in de stad Rouen in Frankrijk plaatsvindt. 

Om jou zo goed mogelijk te begeleiden, krijg je een eigen mentor die je helpt bij de start op school, moeilijke vakken en het plannen van huiswerk. Wat je vraag ook is, je kunt altijd bij jouw mentor terecht. Ook staan er brugklascoaches voor je klaar, dat zijn bovenbouwleerlingen die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Heb je ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld faalangst of dyslexie? Dat is bij ons ook mogelijk. 

 

We nemen uitgebreid de tijd om ervoor te zorgen dat jij je snel bij ons thuis voelt. Zo heb je voor de zomervakantie een kennismakingsdag, waar je je klasgenoten en mentor voor het eerst ontmoet. Na de zomervakantie start je het nieuwe schooljaar met vier introductiedagen, waarbij je het schoolgebouw, de mensen op school en de buurt leert kennen. We zullen je over alles informeren. 

Dit wil je weten:

Bij het vak future media leer je met nieuwe technologieën communiceren. Denk aan: films maken, apps en websites bouwen, fotograferen, programmeren en het bestuderen van robots.

Achter de schermen

❗️Mogen we even je aandacht voor onze brugklascoaches? 📣 Dit zijn bovenbouwleerlingen die hebben gesolliciteerd om onze eersteklassers te helpen op school. Ze zorgen ervoor dat onze eersteklassers zich zo snel mogelijk thuisvoelen op het HLZ; zo zijn ze bijvoorbeeld ook mee op kamp geweest naar Heino! Zonder deze kanjers, een echt verlengstuk van de mentor, is het onmogelijk om deze dagen succesvol te laten verlopen. 🙏🏼👊🏼

Brugklaskamp 2023! Het was TOP!

Update Heino: @hlznaarheino

Proefles

Wil je alvast weten hoe een schooldag bij HLZ eruitziet? Meld je dan aan voor een proefles. Je krijgt dan les in twee verschillende vakken én je leert de school al een beetje beter kennen.

Dit wil je weten:

Je krijgt een kluisje, zodat je niet de hele dag hoeft te sjouwen met een zware tas. 

Zo zet je HLZ op je voorkeurslijst

We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van onze school. En we zouden het heel leuk vinden als je voor HLZ kiest. Hoe je dat precies doet, lees je als je op de knop hieronder klikt.

Heb je nog vragen?

We hebben zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden op de pagina veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen?
Stuur ons dan een mail via info@hlz.nl.

Adres
Socials