Welkom op onze nieuwe website! Klik en kijk lekker rond.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ziek, afmelden en verlof

Is jouw kind ziek of kan hij, zij of hen om een andere reden niet naar school komen? Dan is het verplicht om dit aan ons te melden. Hieronder vertellen we je precies hoe je dit doet.

1. Afmelden wegens ziekte of ongeval

Is jouw kind ziek of heeft hij, zij of hen een ongeval gehad? Meld jouw kind dan vóór 9.30 uur bij ons af via absentie@hlz.nl. Belangrijk hierbij is om de naam en klas van jouw kind én de reden van afmelden aan ons door te geven. Lukt het niet om jouw kind af te melden via de mail? Bel dan naar 020 66 27 983. 

Let op: blijft jouw kind nog een dag thuis? Meld jouw kind dan nogmaals af via 020 66 27 983 of absentie@hlz.nl. 

2. Afmelden wegens medische afspraak

Afspraken bij de huisarts, tandarts, orthodontist, etc. moeten zoveel mogelijk buiten schooltijd worden gepland. Is dit niet mogelijk? Geef dat dan minimaal een dag vóór de afspraak aan ons door via absentie@hlz.nl. Vergeet niet de naam en klas van jouw kind én de reden van afmelden aan ons door te geven. Lukt het niet om jouw kind af te melden via de mail? Bel dan naar 020 66 27 983.

3. Afmelden wegens het bezoeken van studie- en beroepsgeoriënteerde voorlichtingsbijeenkomsten

Wil jouw kind graag een open dag van een hbo-opleiding of universiteit bezoeken tijdens schooltijd? Of een andere studie- of beroepsgeoriënteerde voorlichtingsbijeenkomst? Bespreek dit dan met de decaan. Hieronder lees je met welke decaan je dit kunt bespreken. 

Decaan van de onderbouw havo/vwo: Naam Achternaam, via mailadres 
Decaan van de bovenbouw havo: Stéphanie Dockx, via dkx@hlz.nl  
Decaan van de bovenbouw vwo: Diederik Dol, via dol@hlz.nl  

4. Bijzonder verlof aanvragen

Wil je bijzonder verlof aanvragen voor jouw kind? Stuur dan een ingevuld Aanvraagformulier verlof wegens gewichtige omstandigheden of Aanvraagformulier verlof wegens vakantie naar de leerjaarcoördinator. De leerjaarcoördinator beoordeelt de aanvraag en stelt jou op de hoogte van de beslissing. Hieronder vind je de aanvraagformulieren: 

Meer informatie over het aanvragen van bijzonder verlof lees je in de brochure Extra Verlof van Gemeente Amsterdam. 

Adres
Socials