Welkom op onze nieuwe website! Klik en kijk lekker rond.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

HLZ & internationalisering

Gedurende de schooljaren doen we veel gevarieerde en leuke activiteiten: van theaterbezoek tot gastsprekers in de les, van reizen naar het buitenland tot leuke excursies en bijzondere Erasmusprojecten, met scholen uit verschillende Europese landen. Wij noemen dat ‘grenzeloos leren’, waarbij we de leerlingen tot tolerante wereldburgers proberen te kneden. 

Ons streven is dat een internationale ervaring voor elke leerling toegankelijk is. Daarom zijn wij ook erg blij te vermelden dat we Erasmus geaccrediteerd zijn tot aan 2027. Dat maakt het mogelijk om jaarlijks gesubsidieerde uitwisselingen te organiseren met onze partners in het buitenland. Leerlingen verblijven dan in een gastgezin en ontvangen dan hun ‘buddy’ tijdens de ontvangstweek. De leraren gaan mee als begeleiders en wisselen ook uit. Daarnaast zijn wij lid van het Global Citizen Network: een netwerk van 85 Nederlandse scholen die kennis en ervaring uitwisselen over wereldburgerschap. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden op dit gebied. 

Onze New York reis is uniek: als enige school in Nederland worden we jaarlijks uitgenodigd om de UNIS-UN conferentie te mogen bijwonen. Deze wordt gehouden in de prachtige VN-zaal in New York en ook deze reis is toegankelijk voor alle (bovenbouw)leerlingen dankzij de financiële steun van een steunstichting. De leerlingen solliciteren naar deze reis want de plekken zijn beperkt. 

De mogelijkheid om al deze avonturen te beleven maakt dat onze school zeer breed georiënteerd is en verder kijkt dan alleen maar Amsterdam en Nederland. The World is an oyster and we teach you how to find the pearls.

Adres
Socials