Welkom op onze nieuwe website! Klik en kijk lekker rond.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is HLZ

Een fijne en betrokken school is belangrijk. Zeker als je leerlingen in hun eigen tempo wil laten onderzoeken waar hun talenten, valkuilen en mogelijkheden liggen. HLZ is zo’n fijne school, waar iedereen met een havo of vwo-advies welkom is. Van avonturier tot studiebol en van stille genieter tot wijsneus. Iedereen wordt gezien en gewaardeerd om wie hij, zij of hen is.  

Ons verhaal

In ons kleine, sfeervolle schoolgebouwen middenin Amsterdam Zuid hebben we genoeg ervaring en kundigheid in huis om leerlingen te laten groeien, zowel persoonlijk als in schoolambities. 

Ook vinden we het belangrijk dat kennis zowel binnen als buiten de muren van het schoolgebouw wordt opgedaan. Door samen ervaringen op te doen en van elkaar te leren, ontwikkelen leerlingen vaardigheden die ze voor de rest van hun leven meenemen. 

Dit wil je weten:

We hebben er vanaf dit jaar een tweede schoolgebouw bij. Het nieuwe schoolgebouw aan de Jan van Eijckstraat ligt op vier minuten loopafstand van de Brahmsstraat én is net zo sfeervol.

Iedereen is aardig voor elkaar en je kan zijn wie je wil zijn.

Dit vinden wij belangrijk

Persoonlijk: Bij ons krijgen leerlingen en medewerkers de ruimte om te zijn wie hij, zij of hen is. Door persoonlijk contact en vertrouwen in elkaar zijn we in staat elkaar zo goed mogelijk te ondersteunen in de ontwikkeling. 

Positief: We denken in mogelijkheden, zijn open minded en vinden het belangrijk dat iedereen met een goed gevoel op de schooltijd kan terugkijken.  

Activerend: Door activiteiten binnen en buiten de school te organiseren prikkelen we de nieuwsgierigheid van onze leerlingen. Ook stimuleren we eigen initiatief en het tonen van lef, want beide dragen maximaal bij aan persoonlijke groei.  

Verbindend: Door verschillende mensen en meningen te omarmen ontdekken leerlingen wie ze zijn, ook in relatie tot de ander en de omgeving. Wij staan voor een inclusieve omgeving, waarin iedereen ertoe doet. 

Dit wil je weten:

Het kiezen van een profiel hoef je niet alleen te doen. Je wordt geholpen door je mentor en de decaan.

Wij bieden een vertrouwde en betrokken omgeving, daardoor voelen leerlingen zich snel thuis.

Emiel Neter, afdelingsleider leerjaar 1

Adres
Socials