Welkom op onze nieuwe website! Klik en kijk lekker rond.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inschrijven bij HLZ

Wat leuk dat je je wilt inschrijven bij HLZ. Wij doen mee aan de Amsterdamse Kernprocedure voor aanname. We leggen jou graag uit hoe deze procedure werkt. 

Vul de voorkeurslijst in

Heb je een havo, havo/vwo- of vwo-advies gekregen van jouw basisschool? Dan is het belangrijk dat je niet maar één middelbare school kiest, maar een voorkeurslijst maakt met verschillende middelbare scholen die jou aanspreken. Je zet de scholen op volgorde van voorkeur op je lijst. Dat betekent dat je de school waar je het liefst naartoe wilt op 1 zet, de school die je daarna leuk vindt op 2, etc. 

Is HLZ een van jouw favoriete scholen?
Zet ons dan zo hoog mogelijk op je voorkeurslijst. Hoe hoger je HLZ op de voorkeurslijst zet, hoe meer kans je maakt om op HLZ terecht te komen. Je kunt bij HLZ kiezen uit drie smaken:
 

  1. Havo: heb jij een havoadvies gekregen van de basisschool? Zet dan HLZ havoklas op de voorkeurslijst. 
  2. Havo/vwo: heb jij een havo/vwo-advies gekregen van de basisschool? Zet dan HLZ havo/vwo-klas op de voorkeurslijst. 
  3. Vwo: heb jij een vwo-advies gekregen van de basisschool? Zet dan HLZ vwo-klas op de voorkeurslijst. 
HLZ, leerlingen vullen voorkeurslijst in

Online aanmelden via ELK

Voor de digitale aanmeldingsperiode krijgen jouw ouders/verzorgers van Stichting ELK een link per mail toegestuurd waarmee je je officieel kunt aanmelden voor de loting en matching. Met jouw ELK-nummer als gebruikersnaam (iedereen heeft een eigen ELK-nummer) kun je inloggen. Er verschijnt een lijst met middelbare scholen die passen bij het advies dat je van de basisschool hebt gekregen. Je zet nu officieel, samen met je ouders/verzorgers, de middelbare scholen waar je heen wilt op volgorde van voorkeur. Klaar? Klik dan op bevestigen. Jouw ouders/verzorgers ontvangen van ELK een bevestigingsmail als de aanmelding goed is gelukt. 

Dit wil je weten:

ELK is het Elektronisch Loket Kernprocedure dat de loting en matching uitvoert.

Plaatsing

Je hoort begint april welke middelbare school een plaats voor jou heeft. Jouw ouders/verzorgers ontvangen een mail met een link naar het ouderportaal van ELK. Daar vinden zij de uitslag van de loting en matching. Kunnen jouw ouders/verzorgers de mail niet vinden? Dan kunnen zij op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bellen naar de Servicedesk van ELK via 020 81 19 944.  

Ben je geplaatst bij HLZ?
Dan ontvangen jouw ouders/verzorgers een welkomstbrief van ons. Daarin staat een uitnodiging voor de kennismakingsdag in juni. Je leert op die dag jouw nieuwe klasgenoten en mentor alvast kennen. 

Tip van ons

Heb je een vraag over het aanmelden bij HLZ? Neem dan gerust contact op met Emiel, de afdelingsleider van de eersteklassen, via ntr@hlz.nl.

Adres
Socials