Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Visite, visite, Franse visite!

In maart vond al het zeer geslaagde eerste deel van de uitwisseling met Rouen plaats. Nu was het de beurt aan de ‘seconde’ van het Lycée Jeanne d’Arc om te komen logeren bij hun correspondenten uit 4vwo van het HLZ.

Afgelopen dinsdag was het een warm weerzien op de welkomstborrel. Onze rector sprak in zijn beste Frans de leerlingen toe, waarmee hij hoge ogen gooide.

Na een eerste nacht bij hun Nederlandse gastgezin, hadden de Franse leerlingen woensdag een gevuld cultureel program: Scheepvaartmuseum en naar de Veluwe om te fietsen (voor de meeste Fransen een uitdaging) en een bezoek te brengen aan het Kröller-Müller.

Aan het eind van de middag voegden de correspondentenduo’s zich weer samen en gingen zij getweeën of in kleine groepjes gezellig samen eten.

Op donderdag bestond de ochtend uit een gezamenlijke lesprogramma. De duo’s volgden eerst een les Nederlands gericht op de uitspraak van onze gekke taal (met karaoke), daarna tekenden zij elkaars portret – dit leverde inderdaad bijzondere portretten op – en leerden zij in het Engels discussiëren over de vooroordelen die over ons beider landen bestaan.

Na een gezamenlijke lunch in de Biels togen de Fransen naar het Stedelijk Museum voor nog een extra dosis cultuur. Onze leerlingen wachtten hen daar na hun rondleiding op voor een onvermijdelijke doldwaze groepsfoto (zie hieronder). Vervolgens hadden alle HLZ-leerlingen een fijn middagprogramma in elkaar getimmerd voor hun Franse logé. Zo ging één groep bijvoorbeeld samen bowlen en eten en een andere knoeide eerst cup cakes in elkaar en ging daarna barbeknoeien (met dank aan gastvrije ouders). Alles in het Engels en Frans door elkaar heen.

Vrijdag was het helaas alweer tijd voor afscheid. Na een bezoek aan het Rijksmuseum konden wij emotioneel afscheid nemen van onze Fransozen en hen een bon voyage toewensen.

A la prochaine!