Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Tekenen

De naam TEKENEN is misschien wat vreemd, want je gaat niet alleen tekenen met een potlood, krijtje of met houtskool, maar ook schilderen met plakkaatverf en aquarelverf, een collage plakken met papier, in linoleum snijden en de linoleumsnede dan afdrukken en nog veel meer.
Al deze manieren van werken bij elkaar noemen we TEKENEN.
Als je op de website van TEKENEN kijkt (http://tekenen.hlz.nl), vind je bij de tap ‘praktijkwerk’ allemaal voorbeelden van wat je gaat doen bij dit vak. Zo krijg je een goede indruk.

Onderbouw

We werken bij TEKENEN per klas met twee boekjes, TekenOpdrachten, een boekje met alle opdrachten (WAT ga je doen) en TekenTools, een boekje met meer technische informatie (HOE en WAAROM ga je het doen). Daarnaast gebruiken we een aantal PowerPoints bij de uitleg over opdrachten en het leren over beeldende verschijnselen.
Je krijgt per leerjaar één theorie proefwerk uit je TekenTools.

Banksy

Na de onderbouw (klas 1, 2 en 3) kan je TEKENEN kiezen als eindexamenvak in de bovenbouw. Je krijg dan naast de praktijklessen tekenen ook kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zo leer je met behulp van lesboeken en PowerPoints een hele hoop over de westerse kunst en cultuur. Van Michelangelo via Rembrandt, van Gogh en Picasso tot de graffitikunstenaar Bansky.

Werk

In de linker kolom zie je werkstukken gemaakt in de tekenles op het HLZ. Meer kun je vinden op de website van tekenen.