Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Met V3 en U3 naar een literaire talkshow

Woensdagochtend 17 oktober bezochten U3 en V3 met hun docenten Nederlands een literaire talkshow met Raoul de Jong in de Centrale OBA.

Raoul de Jong is een van de schrijvers van 3Pak, een verhalenbundel die is uitgegeven ter gelegenheid van de Boekenweek voor Jongeren. Alle leerlingen hadden vooraf zijn verhaal Jaguarman op school gelezen en een aantal vragen voorbereid.

Raoul de Jong werd geïnterviewd door Fabiola Veerman en hij vertelde over zijn jeugd, zijn relatie met zijn vader, zijn nieuwsgierigheid naar Suriname, zijn reisavonturen – en de boeken die hij daarover schreef – en over zijn schrijverschap. De leerlingen luisterden aandachtig en stelden tussendoor leuke en mooie vragen. Aan het einde werd er nog gediscussieerd over verschillende stellingen. Tot slot mocht Raoul de Jong een boekenpakket uitdelen aan de leerling die hem het meest verrast had die ochtend, en dat was Floor Stoffels.

Het was een inspirerende ochtend!

Louki Maas