Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Succesvolle schoolhockey dag, net buiten de prijzen!

Verslag Jongens:

Afgelopen vrijdag, 12 april, was het eindelijk zover: De nationale schoolhockey kampioenschappen stonden op het programma. Na een streng selectiebeleid mocht de 15-koppige HLZ-selectie strijden in de voorrondes op de prachtige velden van Rood Wit te Aerdenhout.

Al snel werd duidelijk dat de blauwhemden van het HLZ niet voor de lol waren gekomen. De drie poulewedstrijden werden eenvoudig gewonnen en aanvoerder Timo zag dat het goed zat. Er werden prachtige aanvallen op de mat gelegd en de mannen scoorden er lustig op los. Dit resulteerde erin dat we na drie overwinningen zeker waren van een plek in de halve finale.

In de stralende zon waren de mannen van het HLZ gelijkwaardig aan de tegenstander, heel veel kansen waren er niet, maar het HLZ had toch echt wel het betere van het spel. Enkele uitbraken van de tegenpartij werden vakkundig teniet gedaan door zowel Thijs als Camiel. Na de officiele speeltijd was de stand gelijk en moesten er shoot-outs genomen worden. Na even overleg te hebben gepleegd besloten de mannen dat Thijs mocht keepen. Het vertrouwen betaalde zich uit: Thijs hield alles tegen en zelf scoorden de mannen alle shoot-outs. Resultaat: De Finale!

In deze finale namen we het op tegen het Coornhert Lyceum uit Haarlem. Al snel werd duidelijk dat we zeker een kans hadden om te winnen, verdedigend stonden we goed en we hadden het betere van het spel. Na wat kleine kansjes was het Thije die ons op een terechte 1-0 voorsprong bracht via een prachtige goal. rust. De tweede helft kregen de blauwhemden het iets lastiger, maar die enkele keer dat Coornhert er doorheen kwam, was daar altijd onze keeper die op de juiste plek stond. Helaas duurde de wedstrijd vijf seconden te lang, want op het aller aller allerlaatste moment wist de tegenstander de bal in het doel te frommelen. Helaas, 1-1 en einde wedstrijd… Shoot-outs moesten bepalen wie er districtskampioen zou worden en ondanks dat de mannen er alles aan gedaan hebben, kwamen we net te kort.. verloren… 😞

Ondanks dit verlies kijken we terug op een hele geslaagde en leuke dag!

 

Verslag Meisjes

Op vrijdag 12 april verzamelden wij met de ijzersterke damesselectie bij hockeyvereniging Qui Vive in de Kwakel. Eenmaal compleet hebben wij de koppen bij elkaar gestoken om het strijdplan in elkaar te zetten. Rosalie werd door een grote meerderheid bekroond tot aanvoerder van het team. Samen met assistent coach Meike maakte zij de basisselectie bekend.

De eerste wedstrijd speelde wij om 10:00 op het hoofdveld. In het begin was het nog even zoeken naar ieders kwaliteiten, maar gelukkig wisten wij na een 1-0 overwinning de eerste 3 punten binnen te slepen. Vervolgens hadden wij een half uur pauze om wat aanpassingen te maken en om even op adem te komen voor de volgende wedstrijd.

Deze wedstrijd speelde wij tegen het Alkwin College. Gefocust begonnen wij aan de wedstrijd waarbij er in de beginfase weinig gebeurde. Het was wel zaak om te scoren om zo de gewilde 3 punten binnen te halen. Dit lukte gelukkig in de eindfase van de wedstrijd waardoor wij ongeslagen bleven.

Tijdens de derde wedstrijd van de poulefase stonden wij oog in oog tegen het Berlage Lyceum. De coaches waren bekenden van elkaar wat ervoor zorgde dat de teams extra gedreven waren om te winnen. Gelukkig kwamen wij al snel tot een 1-0 voorsprong. Vlak daarna maakte het Berlage Lyceum de gelijkmaker. Dit was het eerste tegendoelpunt van onze onervaren hockey keeper Mei Wei, die voor de rest een goede wedstrijd speelde. Gelukkig wisten wij in de eindfase van de wedstrijd het tij te keren door de 2-1 te maken. Dit betekende 9 punten in 3 wedstrijden: So far so good!

Tijdens de lunch kon iedereen weer even bijtanken. De vierde wedstrijd van de poulefase beloofde namelijk een lastige te worden. Het Keizer Karel College had, net als voorgaande jaren, weer een ijzersterke selectie. Beide teams gingen redelijk gelijk op. Het lukte de selectie van het HLZ helaas niet om tot scoren te komen. Het KKC lukte dit wel waardoor wij zonder punten het veld af liepen.

De laatste wedstrijd van de poulefase zouden wij moeten winnen om nog kans te maken op het bokaal. Bij winst zouden wij namelijk 2e worden in onze poule waarna wij de halve finale zouden spelen tegen de nummer 1 van de andere poule. Tegenover ons stond het St. Ignatiusgymnasium met hun selectie. De tegenstanders waren een stuk jonger en een stuk kleiner. Die winnen we makkelijk! Meiden niet overmoedig raken want dit moeten we eerst nog maar eens waarmaken..
Gelukkig lukte dit waardoor wij 2e werden in onze poule!

Van de twaalf deelnemende teams zaten wij al in de top 4! Niet verkeerd!
Het Amstelveen College was 1e geworden in de andere poule. Dit beloofde een zware wedstrijd te worden. De selectie van de tegenstander was een stuk groter waardoor zij het conditioneel een stuk minder zwaar hadden. Dit was helaas wel te merken in de wedstrijd. Na 25 minuten lang keihard werken, en een aantal gemiste kansen, gingen wij met 1-0 ten onder.

Desalniettemin hebben wij een heerlijke dag gehad en zijn wij op de derde plek geëindigd! De speelsters en de coaches gingen met een voldaan gevoel maar huis!