Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Paarse Vrijdag

Vier de liefde, draag paars:

Afgelopen vrijdag was het Paarse Vrijdag, de dag waarop wij, door het dragen van de kleur paars op school, onze solidariteit tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

Het was goed om te zien dat veel collega’s en leerlingen met hun kleding, paars of regenboog, hun solidariteit tonen met LGBTI-jongeren omdat hun geaardheid nog lang niet (overal) wordt geaccepteerd en nog steeds reden kan zijn tot pesten. Door Sara, Guus en Lena, leerlingen uit het organisatieteam werden klassengesprekken op gang gebracht. Er werd goed naar hun verhaal geluisterd en de leerlingen in de klassen toonden zich geïnteresseerd en stelden goede vragen

Paarse Vrijdag ontstond naar het voorbeeld van Spirit Day in de Verenigde Staten, die eerder in 2010 voor het eerst plaatsvond als uiting tegen het pesten van LGBTI-jongeren. De kleur paars en de in Noord-Amerika gebruikte naam Spirit Day zijn ontleend aan de paarse baan van de regenboogvlag van de homobeweging, die spirit (karakter) symboliseert.

Het is goed dat we op het HLZ alle leerlingen en collega’s laten weten dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn. That’s the spirit.