Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Overhandiging Cheque Stichting Hulphond

Het HLZ ondersteunt elk schooljaar goede doelen. Naast het zonne-oven project in Malawi, hebben de leerlingen uit klas 1 geld opgehaald voor Stichting Hulphond, een stichting waar mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag worden geholpen door een hulphond.

In de mentorles kregen de klassen bezoek van mensen die een hulphond hebben. Met een lieve hond in de klas, uitleg wat de hond allemaal doet voor zijn baasje en inspirerende en soms ontroerende verhalen, wisten zij onze leerlingen erg te boeien.

Afgelopen activiteitenweek zijn onze eersteklassers bezig geweest om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De leerlingen waren vrij om te kiezen hoe ze dat gingen doen. Zo waren er onder andere leerlingen die thuis de keuken ingingen en daarna de straat op om hun gemaakte lekkernijen te verkopen, maar werden er ook auto’s gewassen of oudere mensen geholpen met boodschappen doen.

Het resultaat mocht er zijn. We zijn er trots op dat we vanmorgen een cheque van €2900,- mochten overhandigen aan de stichting. Deze werd uitgedeeld door Mirte uit V1C. De klas wist ook het meeste geld op te halen, waardoor ze lekker konden smullen van een stukje taart.

Onze dank gaat uit naar alle leerlingen uit leerjaar 1 voor hun inzet en enthousiasme!