Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Onze studiezaal

Onze studiezaal, voorheen mediatheek genoemd, heeft een metamorfose ondergaan. Lees hieronder alles over de vernieuwing en de mogelijkheden die onze studiezaal te bieden heeft.

Metamorfose

Onze studiezaal, voorheen mediatheek genoemd, heeft een metamorfose ondergaan. Deze verandering is vorig schooljaar al in gang gezet met een naamsverandering en de inzet van PAL-studenten, dit zijn universitaire studenten die begeleiding geven bij het leren, maken en plannen van school- en/of huiswerk. Ook nieuwe gedragsregels hoorden bij deze verandering om een plek te creëren waar iedereen met of zonder hulp altijd rustig kan werken. In de zomervakantie is de verlichting aangepast, kasten zijn vervangen er is een grote hoeveelheid planten neer gezet en nu zijn de puntjes op de i gezet met een bosprint tegen de achterwand en tegen de balie. Iedereen is er blij mee en de reacties van leerlingen zijn dan ook heel positief.

Mogelijkheden

De studiezaal is een plek waar je in rust kunt werken aan school, dus afspreken met vrienden en vriendinnen om even bij te kletsen of spelletjes te spelen doe je ergens anders. De exacte afspraken waaraan iedereen zich dient te houden vind je op verschillende plekken op de tafels. Elke dag van de week is er ’s middags begeleiding door docenten, stagiairs of studenten in elk geval tot 17.00 uur maar langer als dat nodig blijkt te zijn.
Als er behoefte is aan begeleiding in een specifiek vak, kan je dat altijd aangeven dan gaan we ons best doen om ook daarin te voorzien.
Behalve bovenstaande service die helemaal gratis is, is het ook mogelijk om BOS-lessen aan te vragen of te geven. BOS-les is begeleiding op school in een specifiek vak door een HLZ leerlingen uit een hogere klas die goed is in dit vak. BOS-les is niet gratis, de leerling die dit geeft heeft recht op een vergoeding (€7,50 per uur is hiervoor redelijk). Waar en wanneer de BOS-les plaats heeft is op basis van afspraken die je zelf maakt.
Tijdens je werk in de studiezaal kun je indien nodig gebruik maken informatieve boeken of van een computer en er is ook een mogelijkheid om te printen en/of te kopiëren.

Lenen

In onze studiezaal vind je ook een bescheiden collectie boeken die je kunt lenen. Behalve Nederlandse, Engelse, Duitse, Spaanse en Franse literatuur die je individueel of klassikaal leest zijn er ook boeken over tal van onderwerpen die je heel goed zou kunnen gebruiken als bron bij een werkstuk of zelfs je PWS. Lenen doe je met je leerlingnummer en is altijd voor een bepaalde tijd. Deze periode kan je kosteloos verlengen aan de balie of met de handige AURA website: KLIK HIER. Maak hier een account aan in ‘Auraspace’. Kom je er niet uit, vraag het dan aan één van de medewerkers in de studiezaal.

Leerlingen die de afspraak hebben om een laptop te gebruiken tijdens toetsen kunnen die in overleg met Inge Dekker ophalen in de studiezaal, je moet dan in ruil je telefoon tijdelijk inleveren.

Het kan ook gebeuren dat je je atlas, rekenmachine of bijbel thuis hebt vergeten terwijl je hem in de les nodig hebt; in de studiezaal hebben we een beperkt aantal leenexemplaren die je in bruikleen kunt krijgen eveneens tegen inlevering van je telefoon.

Mensen

In de studiezaal zie je een aantal vast gezichten zoals Jenny Vorst, medewerkster aan de balie en Désirée Prinsenberg; coördinator van de studiezaal. Regelmatig schuift Patrick Hurd aan als medewerker en als PAL, en verder kom je er verschillende studenten en docenten tegen. En wij heten je allemaal welkom!

Studiezaal begeleiding:

Studiezaal-begeleiding-3.7