Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Kennismakings- en teambuildingprogramma klas 2 h/v

Afgelopen maandag, woensdag en donderdag waren we met de tweede klassen en hun mentoren op stap in Kijkduin en in Rotterdam.

Zowel leerlingen als mentoren deden enthousiast mee aan de zeskamp en Expeditie Robinson en we hebben zelfs meerdere sportieve uitblinkers mogen
meemaken. Dit bleek opnieuw tijdens de City challenge en op de klimparcours in Rotterdam. De sfeer was alle dagen goed en het mooie weer heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Een SPECIALE dank gaat naar Cas, de organisator van het programma, de examenleerlingen van 6 vwo en 5 havo die ons op donderdag hebben geassisteerd en niet te vergeten de mentoren van klas 2 die alles hebben gegeven om hun leerlingen bij te staan. We weten zeker dat deze activiteiten de leerlingen dichter bij elkaar hebben gebracht en hopen dat alle docenten de vruchten van de betere sfeer in de klassen kunnen proeven.

Snejana Stambolova

Coördinator leerjaar 2

Klassenuitje naar het strand!

Door Sara Haveman U2A

Piep, piep, piep. 06:15 uur. Het is maandag 6 september 2021. En vandaag hebben we ons eerste klassenuitje. We gaan naar het strand! Ik zet mijn wekker uit en loop naar de badkamer. Ik neem een douche en kleed me aan. Een uur later fiets ik weg om naar school te gaan.

Eenmaal aangekomen op school, gaan we met onze mentoren naar een lokaal om de laatste dingen te bespreken. En even later lopen we met onze hele klas naar de bus.

In de bus is het heel gezellig en iedereen is vrolijk, want we hebben allemaal zin in het uitje! We gaan ook met andere klassen dit klassenuitje doen. We zitten op de heenreis ongeveer een uur a anderhalf uur in de bus.

Op het strand moeten we even wachten. Maar na een tijdje komen er allemaal begeleiders. Ook zien we allemaal spellen op strand klaargelegd, zodat wij die straks kunnen gaan spelen. We moeten de klas in twee groepen verdelen, want anders zijn we met een te grote groep om de spellen te doen.

Na ongeveer een uur de spellen te hebben gespeeld hebben we pauze. Ik ga met Bo en een paar jongens uit onze klas zwemmen in het frisse zeewater. Het is heerlijk, maar na een tijdje hebben we er weer genoeg van. Want het werd toch een beetje koud. En de jongens maakten ons bang, door te zeggen dat er allemaal kwallen waren…

Na het zwemmen gaan we even wat eten en lekker kletsen met elkaar.  Daarna doen we weer andere spellen en na anderhalf uur moeten we alweer naar huis.  Het werd weer heel gezellig in de bus!

Toen we weer op school aankwamen, was ik heel heel heel erg verbrand in mijn gezicht, zat mijn haar lekker wild door het zeewater en de wind en was ik heel blij, want het was een hele gezellige dag geweest!

Kijkduin

Door Mats Wilbers uit U2A

06:14, Maandag, 6 september, 2021. Het was even wat vroeger dan gebruikelijk, maar daartegenover stond dat we wel wat leuks gingen doen. We gingen namelijk met de klas naar het strand! Kwart over zes opstaan en dan een veel te vroeg ontbijt. Na een verfrissende douche stapte ik op de fiets richting school. Er was niemand op straat op een paar verdwaalde ochtendmensen na. De zon was nog maar net op en ik was al op school. Toen iedereen er was, konden we vertrekken. Koers richting Kijkduin!

De busrit was vrij lang en warm, maar met het idee van een verkoelende duik in ons achterhoofd kwamen we eindelijk aan. Alleen…we waren er nog niet. We moesten nog een stuk lopen voordat we daadwerkelijk op het strand waren. En daar was het dan, het strand!

Nu kon dan eindelijk het programma van start gaan. We speelden spellen, van de zo hoog mogelijke bamboe-toren maken tot een vuurtje stoken in een zandkuil. Toen de hitte toenam en het zweet begon uit te breken was het pauze. Wat betekende….. ZWEMMEN!!! Het was lekker, maar door de voorgaande koude dagen was het water toch echt flink afgekoeld. Na het zwemmen, een lekkere bol en een ijsje hervatten we het programma. Nu was het tijd voor de wat actievere spellen zoals: volleybal, knotshockey, twister en lacrosse. Wij waren deze ronde tweede geworden! (En over de vorige ronde praten we maar niet.)

Nu was het uitje dan toch echt afgelopen. We liepen om 15:15 het strand weer af naar de bus. Na een paar minuutjes wachten, kwam de bus en gingen we weer terug naar Amsterdam. Eenmaal aangekomen fietste ik terug naar huis met de zon precies aan de andere kant dan vanmorgen. Kort samengevat: een geslaagde stranddag!