Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Internationalisering op het HLZ; Op naar Sicilië

Vandaag, 11 november, is het eindelijk zover. Mw Fonseca en Mw. Dockx gaan samen met zeven geselecteerde leerlingen naar Sicilië. Waarom ook alweer? Frankrijk, Duitsland, Zweden, Italië en Griekenland zijn de komende twee schooljaren onze Erasmus+ partners en we werken, samen en individueel, aan een project met het thema ‘How Diversity Makes Us One’.

In de afgelopen vier weken hebben Bente, Eamonn, Emma , Max, Timo, Ula en Yara samengewerkt om een introductiefilmpje te maken van onze school. De leerlingen kenden elkaar niet, maar al snel werden ze een ontspannen groep waarin veel werd gelachen. Eerst een brainstorm: wat willen we vertellen over onze school? Vervolgens een storyboard gemaakt, ideeën pitchen bij onze filmexpert Dhr. Klik, die nog met hele goede tips en vragen het beste uit de leerling haalde. Vervolgens filmen en monteren. Er is zelfs nog een kleine rol weggelegd voor onze vrolijke rector, Dhr. Vlakveld. Ons filmpje zal dan vertoond worden op de eerste dag in Sciacca, samen met de bijdragen van de andere scholen. Nieuwsgierig hoe het is geworden? Kijk dan even op:

https://www.youtube.com/watch?v=rgUE7DkIN2E&feature=youtu.be

Onze gastschool in Sciacca heeft het wel zwaar te verduren gehad vanwege de hevige weersomstandigheden van vorige week en zijn dan ook drie dagen dicht geweest. Ze hebben beloofd alles op tijd af te krijgen, maar het is niet niks om 35 leerlingen uit vijf verschillende landen onder te brengen bij gastgezinnen. Gelukkig zijn de weergoden ons goed gezind: het beloofd zonnig en droog te blijven.

We gaan o.a. fietsend en proevend Palermo verkennen, een workshop Carnaval maskers maken geleid door geestelijke gehandicapte jongeren (Sciacca is dé Siciliaanse versie van Oeteldonk), in gesprek met vluchtelingenjongeren uit Afrika, de tempelvallei in Agrigento en de Enchanted Castle in Sciacca bezoeken. Hopelijk zullen onze leerlingen ook verwend worden door Italiaanse mama’s en papa’s die heerlijk voor ze zullen koken. Ze hebben allemaal al contact gelegd met hun Italiaanse buddy, thanks to social media of course.

Blijf onze website volgen voor het laatste nieuws over deze bijzondere studiereis.