Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

HLZ WINT 2e PRIJS OP HET NFFS

HLZ WINT 2e PRIJS OP HET NFFS

Op maandag 30 september heeft het Hervormd Lyceum Zuid voor het 6e jaar op rij  een prijs gewonnen op het Nationaal Film Festival voor Scholieren.

Dit jaar werd een de 2e prijs gewonnen met de film ‘Geen Geld’ van de leerlingen Simone Mols (H3A) en Felice van Wijnen (V3B) in de categorie Videoclip onderbouw. Ze hebben deze videoclip als project bij het vak muziek gemaakt.

Zij deden mee aan de 15e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) dat plaats vond in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 inzendingen werden door een deskundige jury 30 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd.  Op de gala-avond werden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt. Bekijk via deze link een impressie van de festival dag https://www.youtube.com/watch?v=G5b-FKeUcZg

JURYLEDEN NFFS                                                                                                                     

De vakkundige jury, bestond uit filmregisseur Eddy Terstall, acteur en 3-voudig winnaar NFFS Nick Golterman, Marije Veenstra van IDFA, scenarioschrijver Marc Veerkamp, actrice Sonia Khurshid Eijken en Aneta Ozorek – directeur van KABOOM Animatie Festival, hebben de winnaars gekozen in de categorieën 1-minute, animatie, muziekclip, non-fictie en fictie.

Festival directeur Dorée de Kruijk: “We hebben met deze juryleden nu een top-jury bij elkaar, die precies aansluit bij jongerenmedia en de gevestigde filmwereld. De doelstelling van dit event is om het belang van media en filmonderwijs onder de aandacht te brengen .”

—————————– EINDE BERICHT ————————————————————–