Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

HLZ WINT 2e PRIJS OP HET NFFS

Dit jaar vond alweer de 18e editie plaats van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) in Lelystad. Het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de ruim 200 inzendingen werden door een deskundige jury 20 onder- en bovenbouw filmproducties genomineerd. Op de galavoorstelling in de middag werden de winnaars in de categorieën; fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt.
Op maandag 26 september heeft het Hervormd Lyceum Zuid ook dit jaar een prijs gewonnen op het Nationaal Film Festival voor Scholieren. De film ‘Overdose’ van de leerlingen Daniel Oomen (V4C), Julius Witte (V4C) en Sjoerd Jongenelen (V4D) heeft namelijk de 2e prijs gewonnen in de categorie One Minute Onderbouw op dit festival. Ze hebben deze spannende film gemaakt tijdens het horror film project bij het vak film in U3A. Gefeliciteerd jongens!

Tijdens deze inspirerende dag kregen de leerlingen commentaar op de eigen film door een professional, volgden ze een filmworkshop en konden ze stemmen op films voor de publieksprijs. Na de foto op de rode loper begon het gala in de grote bioscoopzaal van het Agora Theater. Het HLZ mag elk jaar de 5 beste films insturen naar dit festival. Welke leerlingen zullen komend jaar de beste films maken?

Daniel: ‘Het was erg leuk om met zoveel jongeren elkaars films te bekijken en mensen te ontmoeten met dezelfde interesses’