Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

HLZ wereldwijd actief

Het HLZ ondersteunt al sinds 2007 een organisatie in Kenia, waarbij scholieren leren om zonne-energie te gebruiken om hun voedsel mee te bereiden. Dat scheelt enorm in de tijd (hout sprokkelen kost veel tijd) of in geld (je kunt natuurlijk ook brandhout of houtskool kopen).

Farmers with a vision

Dezelfde contactpersoon van ‘Farmers with a vision’ is door ons gesponsord voor een ander project. Daarin wordt de mensen geleerd om biogas te maken uit plantaardig en dierlijk materiaal. Met het biogas kan gekookt worden. Onderstaande foto’s laten de voortgang van de bouw van de biogasinstallatie zien. Dit jaar ondersteunen we ook een project in Kenia voor weeskinderen en gehandicapte kinderen, waarbij zij thuiszorg krijgen. Dit project is van de organisatie Kidscarekenia.

Wil jij mee?

Twee van onze leerlingen mogen daar dit jaar heen om het project te bekijken. Driekwart van de reiskosten wordt vergoed door onze school. Leerlingen die in aanmerking willen komen om daarvoor geselecteerd te worden, moeten een opvallende inzet tonen in de ondersteuning van de vluchtelingen in Amsterdam.