Welkom op onze nieuwe website! Klik en kijk lekker rond.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wij zoeken jou!

En jij zoekt een nieuwe school. Spannend hè, naar de brugklas. Een nieuw schoolgebouw, nieuwe mensen en nieuwe vakken. Maar je zult merken dat je bij ons op school snel je weg kunt vinden. Voor je het weet voel je je thuis.

Van trouwe vrienden en grappenmakers tot wijsneuzen en dagdromers. Wij zijn op zoek naar leerlingen die zichzelf zijn.

Dit wil je weten:

In de derde schoolweek ga je met alle brugklasleerlingen, -coaches en mentoren op schoolkamp. Zo leer je iedereen meteen goed kennen.

Open dagen

Kom langs bij een van onze open dagen in ons schoolgebouw aan de Brahmsstraat. Onze medewerkers en leerlingen staan klaar om de school te laten en zien en al jouw vragen te beantwoorden. Goed om te weten: Je hoeft je voor onze open dagen niet aan te melden.

Dinsdag 6 februari 2024

16:00 tot 20:00 uur

Woensdag 7 februari 2024

13:30 tot 17:00 uur

Dit wil je weten:

Je krijgt bij ons een eigen kluisje, zodat je niet hoeft te sjouwen met een zware tas.

HLZ, leerlingen tijdens de les

Dit bieden wij:

Een fijne school is belangrijk. Zeker als je in jouw eigen tempo wil onderzoeken waar jouw talenten, valkuilen en mogelijkheden liggen. HLZ is zo’n fijne school, waar iedereen met een havo- en vwo-advies welkom is. Van avonturier tot studiebol en van stille genieter tot wijsneus. Iedereen wordt gezien en gewaardeerd om wie hij, zij of hen is. 

 

We zijn een school voor leerlingen met een havo en vwo-advies en hebben genoeg ervaring en kundigheid in huis om jou te laten groeien, zowel persoonlijk als in schoolambities. 

  • Lees meer over havo
  • Lees meer over vwo

Alle docenten bij HLZ zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied. Ze koppelen de leerstof aan jouw belevingswereld, motiveren je om jezelf te ontwikkelen en geven je houvast.

We vinden het belangrijk dat kennis zowel binnen als buiten de muren van het schoolgebouw wordt opgedaan. Daarom ga je bij HLZ veel op pad: van museumbezoeken tot tripjes naar steden als Antwerpen, Edinburgh, Parijs en Berlijn. Daarnaast doen we mee aan Erasmus-projecten, waarbij er elk jaar een uitwisseling met een school in de stad Rouen in Frankrijk plaatsvindt. 

Om jou zo goed mogelijk te begeleiden, krijg je een eigen mentor die je helpt bij de start op school, moeilijke vakken en het plannen van huiswerk. Wat je vraag ook is, je kunt altijd bij jouw mentor terecht. Ook staan er brugklascoaches voor je klaar, dat zijn bovenbouwleerlingen die al jouw vragen kunnen beantwoorden. Heb je ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld faalangst of dyslexie? Dat is bij ons ook mogelijk. 

 

We nemen uitgebreid de tijd om ervoor te zorgen dat jij je snel bij ons thuis voelt. Zo heb je voor de zomervakantie een kennismakingsdag, waar je je klasgenoten en mentor voor het eerst ontmoet. Na de zomervakantie start je het nieuwe schooljaar met vier introductiedagen, waarbij je het schoolgebouw, de mensen op school en de buurt leert kennen. We zullen je over alles informeren. 

Dit wil je weten:

Onze school is makkelijk met het OV en op de fiets te bereiken. Oh, en er is genoeg ruimte om je fiets te neer te zetten in onze fietsenstallingen.

Nieuw schoolgebouw, Jan van Eijckstraat, HLZ

Een nieuw schoolgebouw!

Om de overstap van basis- naar middelbare school nóg prettiger te maken, hebben wij er vanaf volgend schooljaar een tweede gebouw bij. Het nieuwe schoolgebouw aan de Jan van Eijckstraat ligt op vier minuten loopafstand van de Brahmsstraat én is net zo sfeervol. Aan de Jan van Eijckstraat zal jij het eerste jaar de meeste tijd doorbrengen. Je start daar met alle eersteklassers en hebt daar bijna al je lessen. Ook krijg je een eigen kluisje en zijn er fijne werkplekken om in alle rust je huiswerk te maken.

Kijkdag Jan van Eijckstraat

We zijn nu nog hard aan het klussen, maar op 2 en 5 maart kunnen we je eindelijk ons nieuwe schoolgebouw aan de Jan van Eijckstraat laten zien! Tijdens de Kijkdag kun je een rondje lopen door het gebouw, op eigen houtje of met een eersteklasser. De schoolleiding is aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Let op! Wil je bij de Kijkdag aanwezig zijn? Schrijf je dan in voor één van de beschikbare tijdvakken, via de knop hieronder.

Zaterdag 2 maart 2024

Tussen 09:00 en 15:00 uur

Dinsdag 5 maart 2024

Tussen 17:00 en 18:00 uur
Tussen 18:00 en 19:00 uur

Dit wil je weten:

Wil je nu alvast even spieken hoe ons nieuwe schoolgebouw eruit komt te zien? Bekijk dan de video hieronder

Proefles

Ben je nieuwsgierig hoe een schooldag bij HLZ eruitziet? Meld je dan aan voor een proefles. Je krijgt les in twee verschillende vakken in ons nieuwe schoolgebouw aan de Jan van Eijckstraat.

Woensdag 13 maart 2024

Tijd: van 14:00 tot 15:00 uur of van 15:30 tot 16.30 uur

Dit wil je weten:

Bij het vak future media leer je met nieuwe technologieën communiceren. Denk aan: films maken, apps en websites bouwen, fotograferen, programmeren en het bestuderen van robots.

Dit wil je weten:

Een les duurt 45 minuten. Soms heb je een blokuur, dat is een les van 90 minuten.

Achter de schermen

Gefeliciteerd aan alle geslaagden vandaag! 🥳 Voor de herkansers: zet ‘m nog even op, hopelijk zijn jullie er 3 of 4 juli bij op de feestelijke uitreiking! 🎓🫶🏼

We zijn blij dat we vanaf vandaag elke ochtend fruit, snackgroente en gezonde mueslirepen aan kunnen bieden aan onze leerlingen 🍒 🍎 🍌

Hoe richten wij onze klassen in?

In dit filmpje  leggen we uit hoe we onze klassen inrichten, zowel in klas 1 maar ook hoe het gaat na het eerste leerjaar.

Zo zet je HLZ op je voorkeurslijst

We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van onze school. En we zouden het heel leuk vinden als je voor HLZ kiest. Hoe je dat precies doet, lees je als je op de knop hieronder klikt.

Heb je nog vragen?

We hebben zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden op de pagina veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mail via info@hlz.nl.

Adres
Socials