Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Échange à Rouen

Échange à Rouen

Dinsdagochtend vroeg vertrokken onze 4 vwo’ers die Frans in hun pakket hebben in opperbeste stemming naar Rouen, voor deel 1 van de uitwisseling met het Lycée Jeanne d’Arc. Deel twee (de return) zal eind mei plaatsvinden. De reis verliep bijzonder gesmeerd, waardoor we zelfs een uur eerder dan gepland arriveerden.

Dankzij de eerste referaten die de leerlingen hadden voorbereid, kwamen we al flink wat te weten over de Normandische stad en haar geschiedenis. Verspreid over de week werd de groep getrakteerd op meer van dit soort interessante referaten: tijdens de twee stadswandelingen door Rouen, met windkracht 7 door Le Havre (met zijn na-oorlogse strakke bouwstijl die mooi is van lelijkheid), Musée Malraux en in het knusse havenstadje Honfleur. Ondanks gierend slechte weersvoorspellingen, bleven de meeste buien ons bespaard (of ze vielen als wij in museum of bus verbleven).

Niet alleen cultureel werden de hersens geprikkeld, er werd natuurlijk ook volop Frans gesproken met de Franse correspondenten – die we in mei in Amsterdam verwelkomen – en met hun ouders.

Twee lessen – scheikunde en geschiedenis – volgden de Franse en Nederlandse leerlingen samen met hun correspondent. Deze vonden in het Engels plaats wat onze leerlingen de kans gaf te laten zien dat ze in die taal de Fransen wél de baas waren. Daarna volgde een spannende Escape Game, waarin alle leerlingen samen moesten proberen een moord op te lossen om binnen de tijd te ontsnappen: mission accomplished!

Naast het culturele programma, was er ruim vrije tijd ingepland waarin de leerlingen op stap gingen met hun correspondent. De meest uiteenlopende activiteiten waren voorbereid door onze Franse correspondenten: van een middagje Parijs tot een bezoek aan de kliffen van Étretat, van Lasergamen tot een diner met verse fruits de mer.

Op vrijdag, nadat we de geschiedenis van Jeanne d’ Arc hadden ‘beleefd’ in het Historial Jeanne d’Arc, was er nog even tijd te genieten van een stralend Frans zonnetje, dat ons deze week al vaker verraste.

Een vrolijk afscheid van onze Franse vrinden op het Lycée Jeanne d’Arc volgde, voordat we de terugreis aanvaardden. In mei zien we de Fransen gelukkig weer terug in Amsterdam, hopelijk nemen ze dan het zonnetje mee!