Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Bezoek brugklassen aan de musical Amélie

Dinsdagavond en woensdagavond zijn alle leerlingen uit de brugklas met hun mentor en een aantal docenten uitgenodigd door de sectie Frans om naar de Musical Amélie te gaan in het mooie DeLaMar theater. Alle begeleiders bij dezen ‘un grand merci à vous’!

Met 90 leerlingen in een zaal vanaf het balkon een voorstelling van ruim 2½ uur bekijken, is best een flinke uitdaging. Voor een groot aantal leerlingen was het de eerste keer in het theater, dus hoe gedraag je je daar? Daaraan moest hier en daar geschaafd worden ….

De reacties achteraf waren wisselend: de bruggers vonden het vooral best heel lang (en dat was soms te merken) en er waren wel erg veel liedjes. Maar wat veel genoemd werd: het fantastische decor dat elke keer op slimme wijze werd omgetoverd tot een volgende scène.

En het allerbelangrijkste: ze vonden het ontzettend leuk om eindelijk eens een avondje met hun klasgenootjes erop uit te gaan.

Het was wel n enorme pre om de film Amélie tevoren gezien te hebben; zo kon je de verhaallijn beter volgen en dan was het juist heel leuk om te zien hoe de makers de film vertaald hadden in een musical.

De acteurs deden hun stinkende best en toch …. er gaat niets boven de ‘echte’ Amélie Poulain (gespeeld door Audrey Tatou) en Nino. Ga die film nog eens zien! Het is zo’n heerlijke trip door een fantasierijk en onschuldig Parijs waar twee geliefden elkaar voortdurend mislopen totdat ….

Hartelijke groet, namens de sectie Frans, Chris Marije Cosijnse