Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Aanmelden op het HLZ, hoe doe je dat?

Stap 1: invullen van je voorkeurslijst

Zo doe je dat

Hoi toekomstig leerling voortgezet onderwijs,

Jij moet straks een uitgebreid formulier invullen om aan te geven welke school je voorkeur heeft. Best een flinke klus. Om je een beetje te helpen hebben we alle stappen voor je op een rijtje gezet. We hopen dat het je wat helpt. Graag tot straks op het HLZ.

Wil je naar één van onze havo klassen?

Kruis dan ‘Hervormd Lyceum Zuid’ aan

Wil je naar één van onze havo/vwo-klassen?

Kruis dan ‘Hervormd Lyceum Zuid’ aan. In onze havo/vwo klas wordt lesgegeven en getoetst op vwo niveau.

Wil je naar onze vwo klas?

Kruis dan ‘Hervormd Lyceum Zuid’ aan.

Wil je naar onze vwo universalis klas?

Kruis dan ‘Hervormd Lyceum Zuid-Universalis’ aan.

Stap 2: aanmelden

Als je je voorkeurslijst hebt ingevuld, ga je je samen met je ouders aanmelden op de school die je op nummer één hebt gezet. Is dat het HLZ? Dan kun je bij ons terecht op onze administratie op één van deze dagen:  2 t/m 6 maart en 9 t/m 13 maart , van maandag t/m vrijdag tussen 9:30 uur en 16:00 uur. Als je je meldt bij de receptie, zullen zij jou de weg vertellen hoe je daar komt om je aan te melden.

Het aanmelden houdt in dat we je voorkeurslijst invoeren in het centrale computersysteem van de gemeente en het OSVO. Je krijgt van ons een print mee waar alles op staat. Alles bij elkaar duurt het maar vijf minuten, maar soms moet je misschien even wachten.

Wat / wie neem je mee?
  • Het uitgeprinte en volledig ingevulde Aanmeldingsformulier-20-21
  • Ken je kinderen van de basisschool die ook naar het Hervormd Lyceum Zuid willen, heb je hetzelfde advies en wil je bij hen in dezelfde klas komen of wil je juist niet bij iemand in de klas? Geef dit dan aan op het formulier.
  • Als je een broer of zus hebt die dit schooljaar op het HLZ zit in klas 4 of hoger, dan kun je gebruik maken van de zogenaamde ‘broertjes- en zusjesregeling’
  • Deze voorrangsregel geldt alleen als het HLZ jouw 1e keuze is en dus ook op de eerste plaats op jouw lijst staat
  • Je voorkeurslijst. Deze krijg je van je basisschool. Op de voorkeurslijst staan je ELLK-leerlingnummer en je schooladvies.
  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs.
  • Vergeet ook niet om je vader, je moeder of één van je verzorgers mee te nemen. Eén van hen moet namelijk een handtekening zetten.

Stap 3: controle en matching

Wat gebeurt er na je aanmelding?
  • Na de aanmeldperiode controleren de middelbare scholen de gegevens van alle leerlingen in MEPS, het matchings- en plaatsingssysteem.
  • Daarna vindt de matching plaats.
Op 4 april weet je het!

Bij het invoeren vragen we jou en je ouders om een aantal gegevens, waaronder een e-mailadres. Dit laatste is echt noodzakelijk, want dan kunnen we een mail sturen met inlogcodes. Daarmee kun je op donderdag 2 april inloggen op MEPS en dan zie je meteen op welke school je bent geplaatst.

Weetjes voor je ouders

We volgen net als andere scholen in Amsterdam de kernprocedure voor aanname.

Zit uw kind op een basisschool buiten Amsterdam? Of hebt u een dringende vraag? Neem dan contact op met de coördinator van leerjaar 1 Emiel Neter (ntr@hlz.nl)