Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Aanmelden bij het HLZ

Wat leuk dat je jouw kind wilt aanmelden voor het HLZ. Wij volgen de in Amsterdam geldende Kernprocedure voor aanname. Dat betekent je jouw kind digitaal kan aanmelden via het ouderportaal van het Elektronisch Loket (ELK), van maandag 6 t/m donderdag 16 maart. 
Wij zoeken jou, het HLZ

Zo werkt het:

We leggen jouw graag uit hoe de in Amsterdam geldende Kernprocedure voor aanname werkt.

Vul de voorkeurslijst in

Van de basisschool ontvang je een voorkeurslijst, passend bij het definitieve advies van jouw kind. Als dat een advies is voor havo, havo/vwo of vwo staat het HLZ op de lijst. Op dit blad maken jij en jouw kind een zo’n lang mogelijke lijst van de scholen die jullie leuk en geschikt lijken. Als jullie twaalf scholen op de voorkeurslijst zetten, heeft jouw kind de garantie dat hij/zij/die op een van deze scholen terechtkomt.

👇 Lees hieronder wat jij en jouw kind precies moeten aankruisen.

  1. Havo-klas | Jouw kind heeft een havo-advies: Kruis dan Hervormd Lyceum Zuid havo-klas aan.
  2. Havo/vwo-klas | Jouw kind heeft een havo/vwo-advies: Kruis dan Hervormd Lyceum Zuid havo/vwo-klas aan.
  3. Vwo-klas regulier | Jouw kind heeft een vwo-advies: Als jouw kind naar vwo-regulier wilt, kruis dan Hervormd Lyceum Zuid vwo-regulier aan.
  4. Vwo-klas Universalis | Jouw kind heeft een vwo-advies: Als jouw kind naar Universalis wil, kruis je Hervormd Lyceum Zuid vwo-Universalis aan.

Meer informatie over Universalis? Klik hier.

LET OP: Jouw kind kan, met een vwo-advies, het HLZ 2x aankruisen op de voorkeurslijst. Dit betekent wel dat jouw kind een dertiende school op de voorkeurslijst aan moet kruisen.

 

De aanmeldprocedure

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden?

Je kunt jouw kind dit jaar zelf digitaal aanmelden. Dat kan van maandag 6 maart tot donderdag 16 maart 12:00 uur, door in te loggen in het ouderportaal van het Elektronisch Loket (ELK). De basisschool stuurt jou een e-mail, waarmee je de voorkeurslijst en aanmelding kunnen realiseren.

Wat gebeurt er nadat ik mijn kind heb aangemeld?

Na het aanmelden staat de voorkeurslijst van jouw kind in het centrale computersysteem van de gemeente en het OSVO. Als de aanmeldperiode voorbij is, controleren alle middelbare scholen de gegevens van alle leerlingen. Pas na die controle vindt de matching plaats.

Hoe weet ik op welke school mijn kind is geplaatst?

Via een e-mail ontvang je in de week vóór de matching een link. Daarmee kun je op 6 april om 15:30 uur inloggen en zien op welke school jouw kind geplaatst.

Mijn kind is op het HLZ geplaatst. En nu?

Je krijgt nog diezelfde week van ons een officiële plaatsingsbrief. Daarin nodigen we jouw kind ook uit voor de kennismakingsmiddag in juni, waarop hij/zij/die nieuwe klasgenoten en de mentor leert kennen.

Goed om te weten: heb je een vraag over toelating of aanmelding? Stuur dan een e-mail naar Emiel Neter, leerjaarcoördinator klas 1, via ntr@hlz.nl.

Wil je jouw kind aanmelden voor klas 2 t/m 6? Klik dan hier.