Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Films van leerlingen HLZ behoren tot de top van Nederland

Ook dit jaar heeft het HLZ zich weer bewezen als filmschool. Op 18 september vond alweer de 13e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) plaats in Lelystad. In totaal werden er drie eerste prijzen en één derde prijs gewonnen door leerlingen van onze school. Bekijk hier de winnende films.

De prijsuitreiking in de avond werd een spetterend galafeest. Al bij de eerste nominatie, die van de One Minute Onderbouw, was het raak. Daar werd de eerste prijs gewonnen door de film ‘Plastic’, gemaakt door Merlijn, Ebe, David, Jack en Alexander (U2A) tijdens de Multi Media lessen.

In de categorie Fictie Onderbouw waren er zelfs twee films van het HLZ genomineerd. Dit leverde de eerste plaats op voor de film ‘The Game’ die gemaakt werd door Meike en Tess (V2A). De film ‘Good Friends and The Boy’ van Valerie en Olivia (H2B) won de derde prijs. Beide films zijn gemaakt tijdens de muziekles in de brugklas. Ook won nog de film ‘Tortelduifjes’ van Yvo Delissen (HLZ) en Maxim (MLA) de eerste prijs in de categorie Fictie bovenbouw.

Wij feliciteren de winnaars hartelijk en wensen ze alle geluk op het internationale filmfestival in Griekenland.

Het NFFS is het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in Nederland. Van de 200 geselecteerde inzendingen werden door de jury 30 onder – en bovenbouw filmproducties genomineerd. Op de gala avond werden de winnaars in de categorieën; fictie,1-minuut, non- fictie, animatie en videoclip bekendgemaakt.

Eric Veeger
Remon Klik