Tel: (020) 662 7983  |  Brahmsstraat 7, 1077 HE Amsterdam  |  Contact  |     Magister leerlingen   |     Magister leraren

Welkom 8e groepers

Beste 8e groepers,

 

Het  Hervormd Lyceum Zuid (HLZ)  is een kleinschalige, prettige school  waar jij een goede start maakt van jouw toekomst!  Samen doen we  er alles aan om met uitdagende lessen het beste uit iedere leerling te halen.

Hoe we dat doen en welke afspraken we daarbij met elkaar maken, kun je allemaal vinden op onze website (online schoolwiki).

Op het HLZ willen we dat jij het diploma haalt dat aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. We besteden daarom veel aandacht aan het ontwikkelen van studievaardigheden en het ontplooien van jouw persoonlijke talenten. Daarmee leg je een stevige basis voor een succesvolle toekomst.

Onze school biedt jou een brede algemene ontwikkeling en vorming. We stimuleren de belangstelling voor exacte vakken, talen en maatschappijgerichte vakken. Maar ook het beleven van cultuur en kunst vinden we erg belangrijk. Daarnaast is er veel tijd en aandacht voor jouw lichamelijke en sportieve ontwikkeling.

Op het HLZ bereiden we je niet alleen voor op het behalen van een diploma, maar ook op een actieve rol in de maatschappij die na je schooltijd op je wacht.

Je kunt deelnemen aan  internationale uitwisselingen,  je loopt stage in het bedrijfsleven en bij  maatschappelijke organisaties. Je kunt meespelen in verschillende schoolteams én je kunt jouw CV al tijdens je schooltijd versterken door certificaten te behalen zoals voor het International Award Program, Cambride English en DELF scolaire.

Kortom: HLZ, een goed  begin van je toekomst!

We ontmoeten je heel graag op onze open dagen of proeflesmiddagen.

Als je vragen hebt, mail ons dan gerust: lbuikema@hlz.nl  of eneter@hlz.nl

Tot gauw!

 

Lynn Buikema & Emiel Neter

Afdelingsleiding leerjaar 1 en 2